Çağrı Merkezi: +90 256 234 0 256

2021 Şubat - Blog

PASTA VE CİLA NASIL YAPILIR?
PASTA VE CİLA NASIL YAPILIR?
Pasta ve cila işlemi nasıl bir araç kullanıyor olursanız olun yaptırmanız gereken bir işlem. Bu işlem sayesinde hem aracınızdaki çiziklerden kurtulabilir, hem de aracınızın daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki pasta ve cila nedir? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler...
OTO LASTİK PARLATICI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
OTO LASTİK PARLATICI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
Aracınızın lastiklerinin iyi ve kaliteli olması, size sorun çıkarmaması kadar, onların güzel görünmesi de önemlidir. Çünkü aracınıza dışarıdan baktığınızda, tıpkı her parçasının olduğu gibi lastiklerin de güzel görünmesini istersiniz. Çünkü bu durum her araç sahibine kendisini iyi hissettirir. Dolayısıyla siz de aracınızın lastiklerini parlatmak ve onları güzel bir görünüme sahip olmasını isterseniz, bu durumda lastik parlatıcı kullanmak gibi alternatif bir yönteminiz bulunuyor.
OTO VERNİK SÖKÜCÜ NEDİR?
OTO VERNİK SÖKÜCÜ NEDİR?
Bazen vernik uygulanan zeminlerde yeniden bakım yapabilmek ya da verniğin altındaki rengi değiştirmek için vernik sökücü kullanmak gerekebilir. Benzer durum araçlar için de geçerlidir. Araç üzerindeki vernik güneşe ya da başka sebeplere bağlı olarak yanmış olabilir. Bu durumda aracınızın görüntüsü bozulur. İşte aracınızın görüntüsünü düzeltmek adına öncelikle söz konusu vernikten kurtulmak gerekir. Bunun için de yapılması gereken şey oto vernik sökücü kullanmaktır.
ARAÇ FARI TEMİZLEME İLE İLGİLİ TAVSİYELER
ARAÇ FARI TEMİZLEME İLE İLGİLİ TAVSİYELER
Araç farları aslında oldukça dayanıklı, kir ve çiziklere karşı koruma maddeleri ile desteklenmiş ürünlerdir. Örneğin farların üzerinde güneş ışınlarından ya da herhangi bir sebeple çizik oluşumundan kaçınmak adına koruyucu bir akrilik madde bulunur. Fakat zaman içerisinde farklı faktörlere bağlı olarak bu madde etkisini yitirir ve far üzerinden çizik, kir ve solma gibi durumlar baş göstermeye başlar. Haliyle bu durum farlarında aydınlatma potansiyelini de bir hayli düşürür. İşte bu noktada bir far temizleme seti ihtiyacı doğar.
ARACIN MOTORUNU TEMİZLEMEK NE KADAR ÖNEMLİ?
ARACIN MOTORUNU TEMİZLEMEK NE KADAR ÖNEMLİ?
Arabalarımız söz konusu olduğunda, onların temiz olması için elimizden geleni yaparız. Örneğin pek çok araç sahibi aracının dış temizliğini düzenli olarak yapar. Peki aracın dışı temizlendi diyelim, içini de temizlemek gerekli mi? Örneğin eğer aracın motoru dışarıdan bakıldığında temiz görünmüyorsa bu durumda bir araç motor temizleme işlemi yapılmalı mı? Şimdi bu konu hakkındaki tüm merak edilenlere bir cevap arayalım…
ARAÇ CİLASI KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER
ARAÇ CİLASI KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok araba tutkunu bulunuyor. Bu araba tutkunları elbette arabaların teknik özelliklerine dikkat etse de, arabalarının nasıl göründüğü de oldukça bir konu durumunda. Bazen araç bakımı çok uzun vakitler ayırmak gereken bir işlem gibi görünse de, eğer bakım sürecinde kullanılacak ürünler doğru şekilde seçilirse, bu süreç hem kısa hem de keyifli olabilir. Aracın güzel görünmesi için yapılabilecek işlemlerden biri cila işlemidir.
LASTİK PARLATMA SPREYLERİNİN ÖZELLİKLERİ
LASTİK PARLATMA SPREYLERİNİN ÖZELLİKLERİ
Aracınız ister bir binek araba olsun, ister bir panelvan, ister kamyon… Ne tür bir araç olduğuna bakılmaksızın, her aracın tüm donanımlarının bakımlı olması ve temiz görünmesi önemlidir. Temiz görünmesi gereken donanımlardan biri de lastiklerdir. Eğer sizin de aracınızın lastikleri herhangi bir sebebe bağlı olarak iyi görünmüyorsa, lastiklerinizin temizliği için lastik parlatma spreyi kullanabilirsiniz. Çünkü lastik parlatma spreyi hem uzun süreli koruma sağlarken, hem de profesyonel bir yardıma gerek kalmadan pratik bir şekilde uygulanabilir.
ARAÇ BAKIMINDA OTO VERNİK SÖKÜCÜNÜN ÖNEMİ
ARAÇ BAKIMINDA OTO VERNİK SÖKÜCÜNÜN ÖNEMİ
Her araç sahibinin kendi aracıyla mutlaka bir ilişkisi vardır. Yani hiçbir araç sahibi, aracına en ufak bir zarar gelsin istemez. Bu yüzden aracınızdaki en küçük sorunları bile çözmeniz, hem aracınızın iyi görünmesine, hem de sizin kendinizi iyi hissetmenize sebep olacaktır. Araçlardan en çok meydana gelen sorunların aracın vernik işlemleriyle ve güneş yanıklarıyla olduğu düşünülürse burada araç vernik sökücü ürünlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Eğer araç vernik sökücü ürünleri kullanırsanız aracınız ilk günkü gibi iyi görünmesini kendi çabanızla sağlayabilirsiniz.
FARLARINIZI FAR TEMİZLEME SETİ İLE TANIŞTIRIN
FARLARINIZI FAR TEMİZLEME SETİ İLE TANIŞTIRIN
Tıpkı aracınızın her bir donanımının, her bir parçasının temizliği önemli olduğu gibi, farlarının temizliği de bir o kadar önemlidir. Far temizliğiyle alakalı kulaktan kulağa dolaşan, şehir efsanesi denebilecek çok fazla yöntem bulunur ve bu yöntemler kısa vadede işe yarasa da uzun vadede aracınızın farlarına zarar verebilir. Bu yüzden bilinen, aracınıza zarar vermeyecek ve yüzde 100 etkili yöntemler kullanmak her zaman daha faydalıdır. Peki, bu yöntemler nelerdir ve araçların far temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler...
ARAÇ MOTOR TEMİZLEME HAKKINDA HER ŞEY
ARAÇ MOTOR TEMİZLEME HAKKINDA HER ŞEY
Her araç sahibinin aracıyla özel bir ilişkisi ve iletişimi bulunur. Her ne kadar araç sahipleri araçlarının hem bakımına, hem de onarımına özen gösterse de, bazen dış etkilerden dolayı araçların bakıma ve temizliğe ihtiyacı olabilir. Gerek araçtan maksimum verim alabilmek adına, gerekse de aracın temiz görünerek sahiplerine keyif vermesi adına araç bakımının, onarımının ve temizliğinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Örneğin motor bir aracın en önemli parçalarından biri olduğu için, hem bakımının yapılması ve temizliğinin önemsenmesi gerekiyor. Peki araç motor temizleme işlemi nasıl yapılır?